Ακολουθείτε το δρόμο από Αράχωβα προς Λιβάδι και χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού. Στο 15ο Km στρίβετε δεξιά προς χιονοδρομικά.

Αφού διανύσετε 5 Km θα συναντήσετε αριστερή χαρακτηριστική στροφή του κεντρικού δρόμου ενώ διακρίνεται αριστερά σας, ένα φανταστικό οροπέδιο, περιτριγυρισμένο από πυκνά έλατα. Θα δείτε τα ξύλινα, πεσμένα σπιτάκια του Δασαρχείου. Βρίσκεστε στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, στο «Βαρκό» Παρνασσού.
Στο τέλος του βροχερού φθινοπώρου ή στις αρχές της Άνοιξης, όταν τα χιόνια λιώσουν σχηματίζεται λίμνη μεγάλη.

Ακολουθείτε το δρόμο κατά μήκος του οροπεδίου και 1,5 Km μετά, στρίβετε αριστερά. (Αν συνεχίσετε ευθεία, στα 500μ. θα δείτε το ξωκκλήσι του Άι- Νικόλα). Διασχίζετε 4,5 Km βατού ανηφορικού δασικού δρόμου, ανάμεσα στην ομορφιά του ελατόδασους και τη μυρωδιά των αγριολούλουδων και καταλήγετε σε μικρό πλάτωμα στη θέση «Πυργάκι», όπου υπάρχει φυλάκιο του Δασαρχείου Άμφισσας.

Η θέα είναι φανταστική. Εσωτερική αγαλλίαση και ψυχική ηρεμία, που μόνο η παρθένα φύση ξέρει να σας προσφέρει.
Βόρεια διακρίνεται η πεδιάδα του Μπράλου, δυτικά το πυκνό ελατόδασος και οι κορφές της Γκιώνας και της Οίτης, ανατολικά τα χιονοδρομικά κέντρα, νότια το Λιβάδι Αράχωβας.

Η διαδρομή είναι βατή με ΙΧ και μπορεί να γίνει από τέλη Απριλίου έως και αρχές Οκτωβρίου. Ο χωμάτινος δρόμος, κατά μήκος του οροπεδίου, πολλές φορές λασπώνει με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση, ειδικά το φθινόπωρο και το Μάρτιο ως τα μέσα Απριλίου.

Μαγευτική διαδρομή, αξίζει η επίσκεψή σας!