Πολλές και όμορφες οι διαδρομές που μπορείτε να κάνετε στην ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας και του Παρνασσού.

Υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι βατοί, με αφετηρία το Λιβάδι Αράχωβας κυρίως αλλά και περιπατητικά μονοπάτια-όπως το διεθνές Ε4 το Ε3 και άλλα στα οποία μπορείτε να περπατήσετε και να χαρείτε τις άφθονες ομορφιές της φύσης.
Σας προτείνουμε ενδεικτικά, κάποιες όμορφες διαδρομές σε χρονικό διάστημα μόλις μισής ώρας από την Αράχωβα.
Η φύση, σας περιμένει να συνταξιδέψετε και να χαρείτε τις ομορφιές της!

Όλη η Αράχωβα είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που εκπέμπει άγρια ομορφιά, χτισμένη στις πλαγιές του Παρνασσού. Περπατήστε στα δαιδαλώδη στενά (σοκάκια) της και θαυμάστε την αρχιτεκτονική των παλιών σπιτιών με τις παραδοσιακές κεραμοσκεπές και τους πετρόχτιστους τοίχους, καθώς θα αναπνέετε τον καθάριο παγωμένο αέρα του Παρνασσού.

Αν είναι και χιονισμένη, τότε το θέαμα θα σας μαγέψει. Το χθες δεμένο με το σήμερα, δίνει στον επισκέπτη πανέμορφες εικόνες σε ένα χώρο, όπως η Αράχωβα, που ξέρει να ενεργοποιεί τις αισθήσεις.

Επισκεφθείτε

το Λαογραφικό μουσείο με το βράχο της ώρας, τα ιστορικά ξωκκλήσια του Αγίου Ιωάννη και της Ευαγγελίστριας με τον ιερό της βράχο. Προπάντων δε, την ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τον περιβάλλοντα χώρο με το μνημείο της μάχης, όπου διεξήχθη η Ιστορική Μάχη της Αράχωβας υπό το Γεώργιο Καραϊσκάκη, καθώς αναβιώνει κάθε χρόνο στο ξακουστό, τριήμερο, Αραχωβίτικο πανηγυράκι.
Στη δυτική έξοδο της Αράχωβας, υπάρχει η προτομή του Αρχιστράτηγου Καραϊσκάκη, πρωτεργάτη της νικηφόρας μάχης και από εκεί, μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα προς την κοιλάδα του Δελφικού τοπίου.

Καλή διασκέδαση!