Ο Παρνασσός αποτελείται από πίστες συνολικού μήκους 20 Km  που καλύπτουν όλα τα γούστα των χιονοδρόμων. Συνολικά διαθέτει 7 αναβατήρες και 6 συρόμενα (λιφτ) σε Κελάρια και Φτερόλακα ενώ υπάρχουν και άλλα 2 συρόμενα στο χιονοδρομικό του Γεροντόβραχου.

   Υπάρχουν δύο πιστοποιημένες και εγκεκριμένες πίστες για αγώνες, η Νο 6 στη Φτερόλακα και το απότομο του Βάκχου (3 θέσιο) στα Κελάρια.

Στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες, όπως το Βαλκανικό κύπελλο στα 1985 στη Φτερόλακα αλλά και ευρωπαϊκά τουρνουά  στα Κελάρια.

   Η μετάβαση από τα Κελάρια στη Φτερόλακα και αντίστροφα, μόνο για τους σκιέρ, γίνεται μέσω του εναέριου 3θέσιου αναβατήρα «Ερμής».

 Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνετε Φτερόλακα με το ΙΧ σας και στη συνέχεια, μέσω του εναέριου αναβατήρα, μπορείτε να μεταβείτε με τα σκι στα Κελάρια και αντίστροφα. Θα αποφύγετε έτσι τη μεγάλη κίνηση που παρατηρείται στα parking των Κελαριών.

   Ο παράδεισος των αρχαρίων είναι τα Κελάρια ενώ η Φτερόλακα όπως και ο Γεροντόβραχος απευθύνεται σε πιο απαιτητικούς χιονοδρόμους.

   Σε γενικές γραμμές, οι πίστες στα Κελάρια είναι πιο τουριστικές και περισσότερες σε σχέση με αυτές της Φτερόλακας. Αυτό έχει ως συνέπεια, η Φτερόλακα να έχει συνήθως λιγότερο κόσμο από τα Κελάρια και να προσφέρει πιο άνετο σκι.

   Υπάρχουν ακόμη και πίστες baby στα Κελάρια, Φτερόλακα και Γεροντόβραχο κατάλληλες για την εκμάθηση του σκι.

   Τέλος υπάρχουν και πολλές διαδρομές για σκι εκτός πίστας. Η σαχάρα και η περιφερειακή είναι μία από τις πολλές επιλογές σας.

   Το σκι εκτός πίστας γίνεται με δική σας ευθύνη και φυσικά με πολλή προσοχή εξαιτίας του επικίνδυνου ανάγλυφου και των χιονοστιβάδων.